Thursday, February 01, 2007

Mikä avuksi orastavaan flunssaan..?

Olen välttynyt koko syksyn ja vielä alkuvuodenkin flunssapöpöiltä, vaikka ihmiset ympärillä ovat aivastelleet, niiskuttaneet, pärskineet, yskineet, köhineet ja sitä rataa... Nyt tuntuu vähän siltä, että joku "ei-toivottu-vieras" yrittää tehdä pesää jonnekin nenän taakse. Ja se ei nyt meinaan KÄY - en ole varannut kalenteriini aikaa sairastamiselle ja minunlaiselleni suupaltille mikä tahansa äänen kulkua haittaava vaiva on suunnattoman ärsyttävä...

Taudintorjuntakeinoja on monenlaisia ja tällaisen hetken tullessa olen yleensä valmis kokeilemaan hulluimmatkin konstit. Onkohan kukaan muu minua ja siskoani lukuunottamatta kokeillut esimerkiksi halkaistuja valkosipulinkynsiä sieraimissa..? Näyttää hullulta ja tuntuu aika ärmäkältä pidemmän päälle, mutta uskon kyllä vakaasti valkosipulin voimaan. Sen syöminen suurissa määrin ei vaan välttämättä ole kovin lähimmäisystävällistä... C-vitamiinit, Carmolis-tipat ja kuuma mustaviinimarjamehu ovat vanhoja vakiokonsteja, viime talvelta repertuaariin vakiintui "sarvikuono", jolla saa hyvin pään ontelot huuhdeltua suolavedellä. Suosittelen!

Näin tautia torjuessa tulee mieleen, että bloggaillessa voi sentään olla yhteyksissä muuhun maailmaan saamatta pöpöjä tai tartuttamatta tautia muihin :-) Tai vaikka ääni ei kulkisikaan, niin sormet vielä sentään liikkuvat. Joskus lähiopetuspäivien aikaan opiskelijoiden keskuudessa tuntuu olevan melkoisia, poissaoloja aiheuttavia "epidemioita", jotka iskevät valitettavan yllättäen ja estävät osallistumisen kenties ei-niin-hurjan-mielenkiintoiseksi -luonnehditulle luennolle. Hmm - pistetäänpä siis opinnot blogiin tai muualle verkkoon ja pääsemme tästäkin opiskelua rajoittavasta tekijästä ;-)

Joo, järkevintä taitaisi kuitenkin olla, jos menisin vaikka nukkumaan. Uni vanhin voitehista vai miten se menikään. Jos jollain ohikulkijalla on lisäkonsteja flunssankarkoitukseen, otan mieluusti kommentteja vastaan!

No comments: