Saturday, January 27, 2007

Terveisiä Saksasta!

Tulipa sitten pyörähdettyä verkko-opetusseminaarissa Saksanmaalla! Seminaarissa vaihdettiin kokemuksia ja verkkokuulumisia saksalaisten ja suomalaisten kouluttajien ja viranomaistahojen kesken. Suomalaiset tuntuivat olevan seminaarissa lähinnä se antava osapuoli, mutta Saksassa ollaan selvästi hyvin kiinnostuneita asiasta ja motivaatiota verkko-opetuksen kehittämiseen tuntuu löytyvän. Berliinissä on laadittu virallinen verkko-opetuksen Masterplan ja kehitteillä on myös opetusportaali.

Epäviralliselle ohjelmalle ei päivärytmissä juurikaan jäänyt aikaa, mutta ehdin sentään piipahtaa Dussman KulturKaufhausessa nuottiostoksilla - currywurstit jäivät kuitenkin maistamatta tällä erää. Kotimatka kestikin sitten odotettua pitempään kun lumipyry myöhästytti lentoja tuntitolkulla... Lyhyeksi jääneiden yöunien jälkeen vietin koko lauantai-päivän kuorotreeneissä - maaliskuun alussa on seuraava konsertti tiedossa ja siitä tulee tosi hieno!

2 comments:

MikkoH said...

Tulipa oltua samalla seminaarimatkalla ja vaikutelmat saajista ja antajista olivat aikalailla samanlaiset. Toki sitä aina löytää jotain itselleenkin näissä seminaareissa ja kyllä tämäkin kokemus vahvisti uskoa näihin avoimiin järjestelmiin verkko-opetuksessa ja kansainvälisessä yhteistyössä.

Näin jälkeenpäin ei voi kuin onnitella itseään siitä, että virkamatkamääräys viipyi, eikä kohtuuhintaisia paluulentoja enää ollut perjantaille. Siinä jäi mukavasti aikaa epäviralliselle ohjelmalle mm. tutustumiseen melkoiseen KaDeWe-tavarataloon. Varsinkin Gourmet osasto oli melkoisen hulppea tuttavuus. Tulipa illalla vielä maistettua Currywurstiakin. Hyvien (pitkien) yöunien jälkeen olikin sitten mukava lennellä täysin aikataulun mukaan kohti Suomea. ;-)

Heidi said...

Ehhehe, niinpä-niin - meinasin jo melkein kentältä soittaa, että vieläkö se ammepaikka mahtaa olla vapaana, jos lento ei pääse lähtemään ollenkaan ;-) Mutta teille ei sit ollu Finnairin Gourmet-tarjoiluita á EUR 6 Berliinin kentällä tarjolla, ei sitä siis ihan turhaan siellä notkuttu!!